Senduduk Plus Kapsul dengan Kacip Fatimah untuk kesihatan wanitaRahsia-rahsia herba Asia untuk kesihatan kaum wanita

Memelihara kesihatan wanita dan kecergasan melalui semua peringkat hidup adalah salah rahsia yang paling berharga bagi pakar herba wanita di Asia Tenggara

Ekstrak Senduduk (Melastoma sp.), Kunyit, Halia dan Kacip Fatima (Labisia sp.) dari hutan hujan Malaysia adalah tonic herba wanita yang paling dicari dan popular disebabkan oleh ciri-ciri keunikan astrigen, untuk keputihan, antioksidan dan meningkatakan tenaga. Tanaman lain seperti kunyit dan ekstrakt halia juga amat penting kerana ia dapat melegakan kesakitan, membersihkan hati, dan mempounyai kesan-kesan antispasmodik.

Rainforest Herbs Senduduk Plus KapsulKapsul Senduduk Plus

Dengan Kacip Fatima – phytoestrogen hutan

Senduduk Plus adalah kombinasi antara 4 estrak-ekstrak terpiawai; Melastoma malabathricum, Curcuma longa, Zingiber officinale dan herba Labisia (Kacip Fatimah).

Cadangan pengunaan: Digunakan secara tradisional untuk kesihatan wanita.

Dos yang disyorkan: 1-2 kapsul dua kali sehari dengan hidangan. Mengandungi 60 kapsul di dalam satu botol. Langkah berjaga-jaga: Seperti kebanyakan herba-herba, tidak digalakkan untuk diambil ketika hamil.

Diluluskan oleh Kementerian Kesihatan MAL05092324TC Malaysia

Produk kesihatan wanita kami termasuk:

Produk kesihatan dan kecantikan wanita

 

Maklumat lanjut:

Pakar herba kampung wanita, atau Bidan kampung, memainkan peranan yang penting dalam ubatan tradisional Melayu dan Indonesia selama berabad dan telah mengembangkan ubatan-ubatan khas khusus bagi menangani masalah wanita dan juga untuk memelihara keremajaan dan meningkatkan keremajaan. Wanita daripada pelbagai generasi telah menggunakan herba khas ini melalui pelbagai peringkat hidup, semasa peringkat subur, peringkat peralihan ke menopause dan seterusnya ketika usia emas mereka.

Peringkat kesuburan wanita melibatkan keseimbangan yang kompleks oleh hormon yang mengawal kitaran haid. Apabila timbul perassan kurang senang akibat perubahan hormon sebelum kedatangan haid ia dipanggil sebagai sindrom pra haid (PMS). Kebanyakan gejala-gelaja yang berlaku sebelum dan ketika menstruasi juga diburukkan lagi oleh stress, tekanan kerja, berlebihan berat badan dan pengamalan diet yang tidak seimbang.
Ubat herba ini digunakan terutamanya ketika tempoh-tempoh tersebut dan juga selepas kelahiran anak untuk memerkuatkan kembali rahim wanita dan mempercepatkan proses penyembuhan, untuk pendarahan haid yang berlebihan dan kekejangan, untuk melegakan PMS, sakit perut, keputihan yang berlebihan dan juga meningkatkan kesuburan.

Hari ini, sains telah membuktikan bahawa kebanyakan budaya Asia dan diet mempunyai tanaman phytoestrogen (lihat rencana di bawah) yang kuat dimana ia bertanggung jawab ke atas beberapa masalah hormonal kecil dalam budaya Asia. Kebaikan utama herba ini terbukti apabila ia memberikan pelbagai tindak balas seperti memelihara tenaga, meningkatkan saiz buah dada, dan juga bebas daripada jangkitan penyakit walaupun ketika di usia emas.