Misai Kucing Plus – Bantuan kelegaan semulajadi kepada artritis, sengal-sengal dan kesakitan sendi

Misai Kucing PLus Kapsul untuk sakit sendi, kencing manis dan darah tinggiArtritis serta sengal-sengal dan kesakitan sendi dilihat sebagai salah satu kesan penuaan tetapi herba-herba Asia yang khusus telah digunakan berabad lamanya untuk melegakan ketidakselesaan dengan menghindarkan punca yang menyebabkan kesakitan.

Pengidap artritis akan bersetuju, bahawa kesakitan, ketegaran dan sakit dalam sendi-sendi boleh menyebabkan kerja-kerja yang mudah menjadi sukar untuk dilaksanakan. Artritis kronik boleh membawa kepada kecacatan sendi jika ianya dibiarkan tanpa dirawat. Artritis mungkin boleh terjadi secara tiba-tiba atau terbentuk secara perlahan dalam tempoh bertahun-tahun. Jenis-jenis yang paling biasa adalah osteoartritis dan rheumatiod artritis dan kedua-duanya boleh membawa kepada kemusnahan sendi yang teruk. Keadaan seperti gout melibatkan pertambahan asid dan sisa buangan metabolik di antara otot-otot dan sendi-sendi dan lebih biasa dalam itu dengan satu diet yang kaya dan kekurangan mobiliti.

Banyak faktor kehidupan moden memburukkan masalah artritis da ia membawa kepada peningkatan sedunia. Sebelum ini, belum pernah lagi sistem tubuh kita terlibat dalam detoxofication dan kekebalan berdepan dengan pelbagai serangan bahan kimia asing di dalam rantai makanan kita, bekalan air, rumah dan tempat kerja.Sendi-sendi kita secara semula jadi menjadi haus akibat daripada proses penuaan. Perkara ini ditambah dengan pengurangan kekuatan sirkulasi disebabkan oleh penuaan, berat badan berlebihan atau melalui gaya hidup sedantary. Semua faktor-faktor tersebut menyumbang kepada kapasiti tindak balas nyahtoksik dan imun. Sendi dan kawasan berhampiran yang bengkak membebankan badan kita ke tahap luar kawalan. Wanita adalah 2-3 kali lebih mudah untuk mendapat artritis berbanding dengan lelaki yang lebih mudah untuk mendapat gout.

Kebanyakan ubat-ubat yang dijual di kaunter untuk artritis selalunya memberikan kelegaan sementara dan seterusnya menyebabakan ia bergantung terus kepada ketoksikan dan farmaseutikal. Dengan herba-herba dan rempah ratus tropika Asia khas yang mengandungi anti-radang semula jadi digabung dengan peredaran detoxifiers yang kuat, mempercepatkan penyingkiran bahan-bahan buangan, asid-asid dan sebatian-sebatian mudah terbakar membolehkan ia bertahan lebih lama walaupun selepas berhenti menggunakan ubatan herba.

Di Asia Tenggara ekstrak Misai Kucing (Orthosiphon aristatus) mempunyai satu sejarah dalam penggunaannya sebagai satu herba yang selamat dan berkesan, penulen darah dan anti-radang untuk masalah artritis. Ia membantu dalam membuang bahan-bahan buangan metabolik berlebihan dan asid-asid yang boleh menyebabakan artritis. Ekstrak Pegaga (Centella asiatica), Ekstrak Kunyit (Curcuma longa) dan Ekstrak Halia (Zingiber officinale) dikategorikan sebagai herba anti-radang dan peredaran biasa digunakan untuk melegakan sakit sendi secara semula jadi dan berkekalan.

MISAI KUCING PLUS 60 kapsul

Disyorkan secara tradisional untuk Sengal-sengal Sendi & Sakit

MMisai Kucing PLus untuk sakit sendi, darah tinggi dan kencing manisisai Kucing Plus Kapsul mengandungi ekstrak-ekstrak tumbuhan;

  • Misai Kucing / Orthosiphon aristatus
  • Kunyit / Curcuma longa
  • Pegaga / Centella asiatica
  • Halia / Zingiber officinale

Cadangan Pengambilan: Dicadangkan secara tradisional untuk sengal-sengal sendi dan sakit.

Dos yang disyorkan: 2 kapsul dua kali sehari dengan hidangan-hidangan. Boleh didapati di dalam botol 60 kapsul.

Langkah berjaga-jaga: Tiada, semua herba-herba sangat selamat untuk kegunaan harian. Ekstrak Halia mempunyai satu ketajaman sederhana, adalah terbaik untuk diambil bersama atau selepas hidangan.

Misai Kucing Plus Teh untuk darah tinggi dan kencing manisUntuk maklumat lanjut tentang produk herba ini sila layari halaman sains dan rencana disini

Diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia MAL05061623TC

Dapatkan juga: Biohealth Misai Kucing Tea